Vilken dag…..

 Buongiorno, vilken dag jag hade igår. Tidig start med frukost sen vidare med buss till Pisa. Jag har varit i Pisa tidigare tillsammans med sonen det var en fantastisk upplevelse då också. Men igår blev upplevelsen fördjupad med en kunnig italiensk guide som kunde sitt Pisa.Tänk att, med byggstart på 11000-talet och med ca 15000 ton marmor som burits dit från marmorbrottet i Carrera blev det ett torn. Tornet är byggt på en sankmark som grund, inte konstigt att torget började luta. 

Efter Pisa var det dags för en kort resa till en vingård med namnet Fattoria il Poggio, som låg vackert beläget bland Toscans alla kullar som nu är inbäddad i vacker grönska, mycket vacker. Vid besöket blev vi bjudna på en trevlig och lite annorlunda vinprovning. På bordet stod det 6 flaskor vin som skulles smakas av i rätt ordning med en uppmaning, tänk på att det inte är vatten ni dricker, guiden visade med fingrarna ett ungefärligt mått. Roligt blev det, sån tur att det blev några smårätter till också. Så dags för hemfärd till hotellet för en snabb vila ca en halv, middag sen vidare till dagens överraskning. 

Igår morse fick vi reda på att det var opera vecka i Toscana och att vi hade möjlighet att köpa biljetter till kvällens föreställning, så kl. 21,30 avslutade vi kvällen en opera föreställning. Helt otroligt så vacker och väldigt annorlunda mot det jag brukar lyssna på. Hemma på hotellet igen kl 24, en sover gott i Toscana. Idag blir det en tågresa till Florens som är målet för dag. (Bilder kommer ikväll) 

Vi hörs Hälsar Monica 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur mycket kan du skriva egentligen!

Ciao Italia!

Nungwi en strand med bismak